20.4.08

Enquesta Saló del Manga 2007


He pensat que podria anar penjant les 20 enquestes que vaig fer al Saló del Manga. No són representatives i l'anàlisi és qualitativa. La major part dels enquestats foren joves de 15 a 25 anys (excepte una senyora que anava amb la seua filla), ja que els més grans es mostraven reticents a contestar una enquesta. En canvi, la població dels informants és més variada: hi ha gent de diversos municipis de Catalunya, de les Illes i també un parell d’informants de fora dels Països Catalans. Més endavant, penjaré les conclusions a què vaig arribar a partir de les enquestes. De moment, jutgeu vosaltres mateixos.

Enquesta 1
Bon dia. Et puc fer un qüestionari curtet sobre el manga?

1. Sexe: Noi 2. Edat: 25 3. Població: Barcelona

2. Creus que hi ha prou oferta de col•leccions de manga en català? No.

3. Estaries disposat a fer alguna cosa perquè aquesta situació canviï i es tradueixin més manga al català? (Com ara deixar de comprar a editorials com Ivrea, que no venen manga en català o enviar un correu a les editorials demanant que se’n tradueixin més al català…). Sí.

4. Què creus que s’hauria de fer per capgirar aquesta situació? Penso que la Generalitat ho hauria de finançar, igual que fa amb el cinema. És qüestió de diners.
5. Llegeixes algun manga en català? Quin? Sí, llegeixo Son Goku en català, de l’editorial Planeta.

6. Si poguessis triar, en quina llengua llegiries els manga? Suposo que en català.

7. I, ja per acabar, saps quines editorials tradueixen més manga al català?
No, no ho sé.

Gràcies.